Zwakke dollar veroorzaker goudrecord

In dollars gemeten is de stijging van de goudkoers hoger dan in euro’s. In dollars breken wij record op record en toch blijft de prijs voor ons redelijk gelijk. Met het wegglijden van de dollar ten opzichte van de eurokoers is goud voor ons Europeanen relatief goedkoop. Hoewel sommige analisten beweren dat de goudprijs een hype is, denken wij dat dat nog maar bewezen moet worden.

De dalende dollar is het gevolg van aangekondigde maatregelen door de FED, die aansturen op inflatie van de dollar. De geldpersen blijven op volle toeren draaien om dollars bij te drukken die in de economie worden gepompt. Beleggers en investeerders reageren negatief op deze berichten en vluchten uit de dollar. Zij kopen nu fysiek goud, omdat goud wordt gezien als een veilig belegging.

U kunt uw voordeel doen door nu in te stappen voor de beste goudprijs. De euro is momenteel redelijk stabiel, maar wanneer het nieuws uitkomt dat Griekenland, Italie, Portugal en Ierland er financieel eigenlijk nog slechter voorstaan dan verondersteld, wordt de dollar weer sterker ten opzichte van de euro en stijgt de goudprijs ook in euro’s.

Share this postGeef een reactie