FAQ

Veelgestelde vragen

– Edelmetalen; goud, zilver, platina en palladium – Munten en baren – Metalen die sporen van edelmetalen bevatten – Polijstwatten, vijlstokken, grondvuil en stofzakken
U kunt uw edelmetaal verkopen aan aangesloten juweliers of inkoopkantoren. Deze staan op de website aangegeven. BGP Edelmetaal zelf is een groothandel en doet daarom geen rechtstreekse zaken met particulieren.
U kunt uw edelmetalen aan BGP Edelmetaal verkopen door een bezoek aan ons kantoor, aan ons op te sturen of door deze bij u te laten ophalen.
De prijs die BGP Edelmetaal hanteert voor sloopgoud volgt altijd de beurskoers. Wij maken geen gebruik van een vaste koers per dag, of een ochtend of middag koers. U kunt bij ons fixen wanneer u de koers interessant vind op het moment dat u dat wilt. Wij hebben zelfs de mogelijk om in de avond, nacht of weekend de koers voor u vast te leggen. Afhankelijke van het volume dat u aanlevert en de keuze voor taxatie of analyse zijn er verschillende staffels die wij aanhouden. Deze kunt u terugvinden op onze pagina met biedprijzen.
Bij het inleveren voor taxatie op de weegschaal dienen de edelmetalen gesorteerd te worden per karaat. Verder schoon en ontdaan van stenen. Heeft u twijfel over een stuk sieraad? Doe deze dan even apart en dan laten wij het u weten. Voor analyse kunt u de edelmetalen in een sealbag aanleveren. De sealbag wordt inclusief sloopgoud gesmolten en wordt door ons niet meer geopend. De sealbag mag echter niet te vol zitten, we moeten kunnen zien of er sloopgoud in zit wat kan exploderen (bijvoorbeeld gouden holle wereldbol hangers). Het beste kunnen deze gesloopt worden voor u ze in een analyse zak stopt. Zijn uw analyse zakken op? Bel ons even dan sturen wij u nieuwe toe.
Dit berekend u door het fijngewicht te delen door het brutogewicht (het is van belang dat u hiervoor het goud eerst schoon maakt). Voorbeeld. U heeft 250 gram 14 karaat en 50 gram 18 karaat. Totaal is dit 300 gram bruto. Het fijn gewicht is ( 250 x 0,585 ) + ( 50 x 0,75) = 183,75 gram fijn Het gehalte van uw goud is ( 183,75 / 300 ) x 100% = 61,25%
Een gewichtsrekening is een rekening waar na analyse het fijngewicht aan edelmetaal wordt bijgeschreven. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld 350 gram fijngoud op uw gewichtsrekening heeft staan. Met veel fabrikanten kunt u uw aankopen ook betalen met fijngoud, wij kunnen dan na uw opdracht het fijngewicht overboeken naar uw fabrikant.
Nee, er is ook de mogelijkheid om op taxatie in te leveren. Één van onze taxateurs op kantoor controleert uw aanlevering en neemt dit vervolgens met u door.
Voor analyses gebruikt BGP Edelmetaal de ICP methode. Deze methode is de meest nauwkeurige methode op het goed van edelmetaal analyse. Het is dan ook niet nodig om een ruime correctie aan te houden zoals bij XRF wel het geval is.
Dit hangt af van het soort aanlevering. Bij taxatie wordt het volledige bedrag direct uitbetaald, contant of via bank. Bij analyse kunt u een voorschot ontvangen tot 90% van de geschatte waarde, mits de koers is vastgelegd. Het bedrag wordt dezelfde dag of anders de eerst volgende dag aan u overgemaakt.
Veel van onze klanten bedienen we middels Mikropakket. De klanten geven het gewicht door dat zij willen laten afhalen. Wij geven Mikropakket de opdracht en de volgende dag (dinsdag t/m zaterdag) komt de chauffeur het pakketje ophalen en plakt hier zelf de sticker op naar ons adres.
Wanneer u uw goud aan BGP Edelmetaal verkoopt, dan bent u geen BTW verschuldigd. Goud dat u heeft aangekocht als belegging is vrijgesteld van BTW. De prijs van beleggingsgoud staat internationaal op koersniveau vast. Een BTW-heffing daarbovenop zou de concurrentieverhoudingen verstoren, zeker als er verschillende keren BTW wordt geheven. Daarom geldt er voor beleggingsgoud een bijzondere regeling.
BGP Edelmetaal biedt u behalve de beste prijs (wij vergoeden u tot 2% onder de actuele spotprijs) een gedegen service en een gegarandeerde uitbetaling op een bankrekening die u ons toewijst. BGP Edelmetaal doet wat haar naam belooft. Door ons grote inkoopvolume kunnen wij de beste prijs voor uw goud en zilver bieden
BGP Edelmetaal voert een ontmoedigingsbeleid wat het witwassen van geld betreft. Dit beleid omvat dat wij de volgende voorzorgsmaatregelen (moeten) nemen: U als klant moet een geldig bewijs van identificatie hebben (paspoort, ID kaart of een bankpas i.c.m. een rijbewijs); Wij houden een administratie bij van identificatiegegevens; Wij stellen vast of klanten niet bekende of vermoedelijke terroristen zijn door het controleren van hun namen op de lijsten van bekende of vermoedelijke terroristen; Wij informeren onze klanten dat de informatie die zij verstrekken, uitsluitend wordt gebruikt om hun identiteit vast te stellen; Wij volgen het aantal en de omvang van transacties van onze klanten; Mensen met een buitenlands paspoort moeten zowel een paspoort tonen alsmede een rijbewijs of ID kaart; Wij aanvaarden geen contanten, postwissels, derden transacties, uitwisseling huisoverdrachten of waardepapieren van dien aard. Wij kopen uitsluitend edelmetalen in.
Witwassen van edelmetalen vindt plaats wanneer op dusdanige wijze met middelen uit een illegale of criminele activiteit binnen het financiële systeem wordt geschoven dat het lijkt alsof die middelen afkomstig zijn van legitieme bronnen. Contante betalingen boven de 11.000 euro worden aangemerkt als dubieuze transactie en dienen door ons te worden gemeld bij onze bank.
Graag zelfs. De goudwaarde wordt gemeten per gram en iedere gram telt. Immers 1 gram is zo maar 25 euro waard! Veel van onze klanten proberen ons zelfs eerst uit met een enkel stuk juweel om te ervaren of wij wel doen wat wij zeggen.
Eigenlijk niet. De koers verschilt per minuut en per dag. Op de HOME pagina van deze website staat de actuele handelskoers (biedkoers). Fluctuaties zijn echter nauwelijks groot genoeg dat het voor sieraden significant in euro’s scheelt. BGP Edelmetaal gaat uit van de slotkoers van de voorgaande werkdag en vergoedt u tot wel 98% van de spotprijs ingeval van oud goud. Voor (LBMA-gecertificeerde) goudbaren geldt een terugkoop garantie van 2% onder de actuele spotprijs.
Nee. Elke gram goud is ons welkom. Uiteraard wegen de kosten wel zwaarder op kleine hoeveelheden.
U moet uiteraard voordenken in plaats van nadenken. Maar het kan gebeuren, maar wij hanteren geen bedenktijd. Wij kunnen de hoogste goudprijs bieden doordat wij het ingezamelde goud smelten (affineren). Na het smelten blijft het exacte karaat over waarvoor wij u tot 98% vergoeden. Bij BGP Edelmetaal speculeren wij niet op koersverschillen, rommelen wij niet met het karaat en wegen wij zuiver. Voor verkochte goudbaren geldt geen bedenktijd.
Uiteraard en graag. Uw belminuut is misschien hoger, maar de vergoeding van uw edelmetaal is conform de internationale goudkoers standaard gegarandeerd. Let u er wel op dat (edel)metalen door detectiepoortjes gaan, ook in het geval van postale verzending en dat de douane controles kan uitvoeren of vragen kan stellen. Uitbetaling van de getaxeerde waarde tussen landen duurt langer en er zijn kosten aan verbonden die wij in mindering brengen op de taxatiewaarde. U moet te allen tijde een kopie van uw paspoort bijsluiten en wij controleren uw adres- en telefoongegevens.
Bij BGP Edelmetaal moeten wij een register bijhouden van aanbieders waarvan wij oud goud en juwelen inkopen. Wie zich niet wil legitimeren heeft daar een reden voor en die willen wij waarschijnlijk niet weten. De politie controleert middels steekproeven bedrijven als het onze. Aan de hand van lijsten en foto’s kunnen zo vermiste juwelen worden opgespoord. Wij voldoen aan de MOT, de wet Melding Ongebruikelijke Transacties. Dit impliceert dat transacties boven de 15.000 euro in contanten aan een bankinstelling moeten worden gemeld.
Jazeker. Het gaat ons niet om waar u vandaan komt, het gaat erom dat wij verifiëren dat diegene die wij tegenover ons hebben diegene is die hij of zij zegt te zijn. Buiten uw paspoort willen wij minimaal 1 ander document zien waaruit uw identiteit blijkt. Dit kan een rijbewijs zijn, een bankafschrift of een ID-kaart.
Nee, beslist niet. Bij BGP Edelmetaal krijgt u tot 98% van de spotkoers (de actuele handelswaarde van de voorgaande werkdag) voor uw edelmetalen onder aftrek van eventuele taxatiekosten.
Ja dat kan. Het betreft dan uitsluitend munten of baren goud en zilver. Als u ons aangeeft waar u interesse in heeft, dan berichten wij u als wij iets aangeboden krijgen. Sieraden, tandengoud en niet-gecertificeerde goudbaren wordt niet door ons wederverkocht. Voor goud kopen in de vorm van baren kunt u bij HollandGold terecht. Het is tevens mogelijk om gouden munten kopen en zilveren munten kopen.
Graag zelfs. Wij staan open voor een kennismaking, maar wel uitsluitend op afspraak gezien het vertrouwelijke karakter. Stuurt u ons een e-mail, dan bellen wij u voor een afspraak. Neem uw gouden voorwerpen, sloopgoud of zilver mee, dan taxeren wij deze gelijk kosteloos voor u. E-mail info@185.37.64.90 of 072-5725224
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot en met 18:00 uur. In het weekeinde en buiten kantoortijden beantwoorden wij uw vragen per e-mail. Ook bellen wij u terug als u uw telefoonnummer op e-mail zet of als u ons antwoordapparaat inspreekt. Buiten kantoortijden kunt u ons tot 22:00 uur ‘s avonds bereiken via 06 533 88 125.
Nee, dat doen wij beslist niet. HollandGold.nl is evenwel wel een aanrader als u in edelmetaal wilt beleggen.
Er zijn geen transactiekosten. Bij BGP Edelmetaal krijgt u tot 98% van de spotkoers van de actuele koersen voor uw edelmetalen. Verkoopt u ons een LBMA gecertificeerde goudbaar, dan betalen wij u 2% onder de actuele spotprijs.
Dan zenden wij u uw oude juwelen terug in omgesmolten vorm onder rembours, mits u vooraf heeft aangegeven om een aparte analyse van het edelmetaal te laten opmaken. Dat betekent dat u zelf de portokosten voldoet. Daar staat tegenover dat wij ook onze kosten hebben gemaakt aan taxatie e.d. dus we hebben dan beide geïnvesteerd. Uw zending kan een week of twee onderweg zijn in zulke gevallen. De kosten voor analyse a 150 euro exclusief BTW brengen wij u in rekening en na ontvangst van uw betaling zenden wij u uw goudklomp(je).
Ja, dat kan. Wij hebben een eigen waardetransport koeriersdienst. Onze chauffeur belt u voor een afspraak en kan langskomen op werkdagen tot 21:00 uur. De chauffeur is geen taxateur en heeft ook geen kennis van edelmetaal. Dat wat onze chauffeur bij u ophaalt, wordt geregistreerd en in uw bijzijn gefotografeerd en gewogen. U dient zich voor afgifte van de goederen te legitimeren. Voor de goederen die de chauffeur meeneemt, krijgt u een recu.
Alles wat wij voor u vervoeren, is verzekerd. Edelmetaal dat u aan ons toezend per Mikropakket dient u aangetekend en verzekerd te verzenden. De door u gemaakte portokosten worden door ons vergoedt als wij uw goud daadwerkelijk inkopen.
Nee, dat kan niet. Wel kunt u bij BGP Edelmetaal een gewichtsrekening openen en op die manier de waarde van uw goud op uw goudaccount bij laten schrijven.
Nee. Wij zijn onafhankelijk van inkooppartijen en smelterijen.
Heeft u nog geen antwoord op de vraag gekregen? Neem gerust contact op met ons via de contact pagina of stuur direct een e-mail naar info@bgpedelmetaal.nl.