Bij onderzoek onder onze klanten is gebleken dat ook bij een lagere goud en zilverkoers er ingeleverd blijft worden als zij blijven adverteren. Hieruit blijkt hoe belangrijk dit is. Wij willen u dit graag meegeven om uw goud inkoop te blijven stimuleren.
Waarom is de goud en zilverkoers zo gedaald?
Er zijn een aantal redenen te noemen waardoor de goud en zilverprijs is gedaald. Zo is er van Goldman Sachs een advies uitgegaan om goud en zilver te verkopen, wat door de media direct werd opgepakt. Goldman Sachs heeft in het verleden al valse adviezen gegeven in de vastgoed sector om er zelf veel aan te verdienen. De dagen hierna doken de eerste verhalen op over mogelijke goudverkoop door Cyprus houder van 12 ton goud. Dit is echter maar een klein deel van het verschuldigde bedrag (bailout) dat ze nog moeten betalen. Verder doken er geruchten op dat de FED, de centrale bank van Amerika, dit jaar waarschijnlijk nog ging stoppen met hun QE-programma, het bij drukken van geld. Deze geruchten worden aan de andere kant ook weer tegen gesproken.
Herinnering: toetswater verouderd!
Toetswater (ook wel koningswater genoemd) is wellicht het meest gebruikte instrument om het goud karaat te toetsen. Maar de betrouwbaarheid van toetswater neemt bij dagelijks gebruik af. Toetswater bestaat onder anderen uit salpeterzuur. Salpeterzuur heeft een ideale opslagtemperatuur van 0°C. Bij een hogere temperatuur en onder invloed van licht, ontstaat er een ontledingsreactie en is zichtbaar in de vorm van ‘witte rook’. Onder invloed van deze factoren verliest toetswater haar toetskracht en hierdoor ook de betrouwbaarheid tijdens het toetsen.
Een voorbeeld wat er in de praktijk kan gebeuren: U toets een gouden sieraad van 8 karaat met toetswater van 14 karaat. Normaal moet het getoetste goudstreepje verdwijnen omdat het goud gehalte lager is dan het toetswater vloeistof. Maar door oude vloeistof blijft de toetsstreep op de toetssteen staan. Hierdoor lijkt het dat het sieraad uit 14 karaat goud bestaat, terwijl het in werkelijkheid 8 karaat is. Hierdoor kan u het gevaar lopen dat u teveel betaalt voor het ingekochte goud.
Om dit niet te laten gebeuren kan u de toetsvloeistof regelmatig testen met een gouden sieraad waarvan u zeker weet welk goud karaat het heeft. Ook adviseren wij u het toetswater buiten bereik te houden van direct zonlicht en op een koele plek te bewaren.
Wanneer uw toetswater al enige tijd open staat en u erg twijfelt aan de betrouwbaarheid kunt u overwegen nieuw toetswater te kopen.
Neem hiervoor contact op met uw accountmanager of bel naar kantoor tel:(072) 572 5224.