Scherpe controles van Verispect

Via diverse juweliers is ons te horen gekomen dat Verispect weer aan het controleren is en boetes uitdeelt.

Waarom is het belangrijk dat u een geijkte weegschaal heeft?

Er zijn tegenwoordig vele situaties waarbij een geijkte weegschaal noodzakelijk is. Als er een prijs wordt gehanteerd per kilo, of gefactureerd op basis van het gewicht, dan bent u volgens de IJkwet verplicht een geijkte weegschaal te gebruiken. De klant moet er zeker van kunnen zijn dat de weegschaal die u gebruikt niet te veel of te weinig aangeeft. Na de controle wordt de weegschaal verzegeld, zodat er geen mogelijkheid is om de weegschaal te openen en met opzet verkeerd af te stellen. Voldoet uw weegschaal niet aan de IJkwet dan kunt u een herkeuring verwachten van Verispect, voldoet uw product dan nog niet aan de IJkwet dan kunt u een boete verwachten. Heeft u geen geijkte weegschaal maar bent u wel verplicht een geijkte weegschaal te gebruiken, dan kunt u ook een boete verwachten.

Sinds 1816 is de eerste IJkwet in Nederland aangenomen om eerlijk handel te drijven. In de tijden die hierna kwamen, heeft de IJkwet een aantal grote wijzigingen ondergaan. In 2004 is er een nieuwe Europese Meetinstrumenten Richtlijn aangenomen wat aanleiding gaf tot het herschrijven van de IJkwet. Eind 2006 is metrologiewet in werking genomen.

Wist u ook dat we een mogelijkheid hebben dat u uw goud of zilver op een gewichtsrekening kan zetten bij ons?

Wat is de gewichtsrekening?

Een gewichtsrekening is een rekening waar u kosteloos edelmetaal bij- en afboeken kunt. Het gewicht staat bij de smelterij op een gewichtsrekening.

  • Het voordeel van een gewichtsrekening is dat u uw eigen koersmoment kunt bepalen.
  • U weet precies hoeveel fijn goud u bezit.
  • Vanuit uw gewichtsrekening kunt u direct (een gedeelte) laten uitbetalen.
Share this postGeef een reactie