Prijs van 14 karaat goud

Juweliers en inkopers van goud en zilver die bij ons aangesloten zijn geven een eerlijke prijs voor 14 karaat goud. Goud in pure vorm is 24 karaat goud. Het aantal karaat zegt iets over de hoeveelheid goud wat aanwezig is in de sieraden. Veel sieraden bestaan voor een deel uit goud en het overige deel uit andere metalen, dit wordt legering genoemd. Als een sieraad 14 karaat is, dan bestaat deze sieraad voor 14e deel van 24 uit goud. Dit is ruim 58%. Als merk wordt dit 585 genoemd. Er worden verschillende keurmerken gebruikt om aan te geven dat het een 14 karaat sieraad betreft. Onderaan vindt u enkele keurmerken hiervoor.

Doordat een 14 karaat sieraad bestaat uit een groot deel legeringen (andere metalen), is er ook een mogelijkheid om met deze andere metalen de spelen met de kleuren van de sieraden. Zo kan er goed wit en roodgoud gecreëerd worden door bijvoorbeeld koper en palladium. Een ander voordeel is dat het relatief sterk is, aangezien puur goud van nature een buigzaam metaal is.

Goudprijs 14 karaat

De goudprijs voor 14 karaat goud wordt bepaalt door de goudkoers. Hierbij wordt uitgegaan van een koers voor fijn goud. Aan de hand van 14/24e deel van de goudkoers wordt de prijs bepaalt. Wilt u een eerlijke prijs voor als uw oud goud, ook wel recycle goud genoemd, dan kunt u terecht bij onze innamepunten.
Vraag daarom bij iemand in ons netwerk voor de prijs van 14 karaat goud.


 
 
Prijs per gram keurmerk


 
Keurmerk prijs per gram


Prijs per gram keurmerk 2