Nep goudbaren duiken op in Manhattan

Gouden en zilveren munt

NEW YORK – Ibrahim Fadl, een juwelier in Manhattan krijgt de schrik van zijn leven als hij ontdekt dat een 10-ounce goudbaar met een waarde van € 13.500 euro een vervalsing blijkt. De goudbaar is op zeer professionele wijze nagemaakt met een kern van wolfraam en verguld met een dikke laag 24-karaats goud.

De persoon die Ibrahim Fadl de goudbaar heeft verkocht was een terugkerende klant. Hij heeft de juwelier al eerder echt goud aangeboden. Het nieuwsbericht dat er valse goudbaren in omloop waren, deed Ibrahim besluiten om het zekere voor het onzekere te nemen. Hij boort sindsdien verschillende goudbaren in om te testen of deze al dan niet gevuld zijn met wolfraam.

De vervalsers houden er een slinkse werkwijze op na. Eerst wordt er een echte goudbaar aangekocht inclusief officieel baarnummer en certificaat. De officiële goudbaar wordt uitgehold, met wolfraam gevuld en het echte goud wordt separaat verkocht. In maart van dit jaar dook in Engeland ook een met Wolfraam gevulde goudbaar op. Aangezien hetzelfde nu in New York gebeurt, is er sprake van een internationale verband. Deze listige zaak wordt momenteel onderzocht door de FBI en geheime dienst.

Share this postGeef een reactie