Iraanse vijling (21 en 22 karaat)

Wij maken u graag en uitdrukkelijk attent op gouden sieraden vooral afkomstig uit landen als Iran en Irak. Zoals u zelf zult hebben ervaren zijn dergelijke gouden voorwerpen voorzien van 21, 22 en zelfs 23 karaat keurmerken.

Met regelmaat hadden wij forse verschillen in onze analyses (lees: verlies) wanneer het Iraanse of Iraakse juwelen betrof. Het gaat zo bleek steeds om 18 karaat goud wat voorzien is van een laagje met een hoger gehalte waarin een stempel is aangebracht. Een Iraanse juwelier vertelde ons dat dit gedaan wordt omdat mensen uit die landen vaak niet geloven dat 18 karaat echt goud is.

Als u echter vijlt zult u op de toetssteen ontdekken dat een vergoeding van 18 karaat beslist voldoende is. Wij doen dit nu ook zonder uitzondering bij ieder afzonderlijk aangeboden stuk.

We maken graag gelijk nog even van de gelegenheid gebruik om u ook voor wat betreft tandengoud hierop te attenderen. Wij vergoeden u niet meer dan 14 karaat. Tien verschillende analyses hebben uitgewezen dat 14 karaat gemeengoed is.

Share this postGeef een reactie