Bundesbank maakt lijst goudbaren openbaar

De Bundesbank heeft een gedetailleerde lijst gepubliceerd van alle goudbaren die onderdeel uitmaken van de Duitse goudvoorraad. Het goud van Duitsland ligt verspreid over vier verschillende locaties, namelijk Frankfurt, Londen, Parijs en New York. Van al deze locaties heeft de Duitse centrale bank een lijst gemaakt van de aanwezige goudstaven, inclusief de zuiverheid van iedere staaf.

De Bundesbank wil voortaan ieder jaar een nieuwe lijst van goudbaren publiceren. Duitsland heeft een goudvoorraad van ongeveer 3.384 ton, de tweede grootste publieke goudvoorraad ter wereld. Tegen de actuele goudprijs vertegenwoordigt deze voorraad een waarde van €107 miljard, dat is ongeveer twee derde deel van de totale reserves van de Bundesbank. De rest houdt de centrale bank aan in de vorm van valutareserves.

De goudreserve van Duitsland is de laatste jaren nauwelijks in omvang veranderd. Afgezien van een paar ton goud die de centrale bank jaarlijks beschikbaar stelt voor de productie van verzamelmunten en herdenkingsmunten verhandelt de Bundesbank geen goud. Uit het archief van Marketupdate haalden we een interessante grafiek over de omvang van de Duitse goudvoorraad van 1951 tot en met 2011.

Bron: Marketupdate

Share this postGeef een reactie