BesteGoudprijs en Oxfam Novib

BesteGoudprijs steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

PERSBERICHT
Heerhugowaard, 13-08-2013
 
Oxfam Novib

“BesteGoudprijs steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden ”

 
BesteGoudprijs maakt onderdeel uit van een groep bedrijven die actief zijn in de edelmetaal-markt.
Naast het realiseren van onze doelstellingen vinden wij het ontzettend belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld.  Daarom kiezen wij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen.

“Door ons aan te sluiten als bedrijven-ambassadeur hopen wij een steentje bij te dragen aan een “betere” en ondernemende wereld”

Oxfam Novib zet zich in voor mensen die leven in armoede in ontwikkelingslanden. Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen daar een klein krediet. En daarmee krijgen ze de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land. Als ambassadeur steunen wij dit alles.

“BesteGoudprijs ondersteunt altijd zelfstandigheid en ondernemerschap”

Wij vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen goede producten/diensten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeurschap en onze maatschappelijke betrokkenheid naar buiten toe uit te dragen.

“Oxfam Novib werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Bij alles wat Oxfam Novib doet gaan we uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land.”

Tom van der Lee

Directeur campagnes Oxfam Novib

Share this postGeef een reactie